Декоративен солен венец от тесто.
Първо млякото се загрява, добавят се захарта, маята и малко брашно.
Оставя се маята да се активира, след което постепенно се добавят останалите течни съставки, а след тях - сухите.
Замесва се по-меко тесто.
Оставя се да втаса 20 минути.
След това се разделя на 12 топки.
Осем топки се оставят настрана.
От останалите 4 са разточват малки кори.
Три от корите се намазват с масло/маргарин и се нареждат една върху друга, а четвъртата се слага отгоре нанамезана.
От купчината се разточва малка кора с размер на малка чиния, разделя се на 8 триъгълника, които се разрязват в средата, но не до края (виж снимката).
Триъгълничетата се усукват един-два пъти навътре. Останалите топки тесто се разтеглят с ръце, след което вътре се поставя парче шунка и парче сирене и се образува пакетче.
Пакетчето се поставя върху тръгълничето от тесто, върху по-широката му част, и с по-тънката част се прихлупва.
Подреждат се в кръгла тава.
Намазват се с разбито яйце, а всяко парче в средата се поръсва със смес от сусам и лен, а по краищата - само със сусам.
Оставя се да втасва 20 минути и се пече около 30 минути на 200 градуса.