Пълнен венец с шунка и кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Пълнен венец с шунка и кашкавал
Пълнен венец с шунка и кашкавал
admin
Добавена от: admin
12315
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 мл прясно мляко
150 мл кисело мляко
1 яйце
30 гр. прясна мая
3 супени лъжици олио
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжичка сол
550-600 гр. брашно
40 гр. масло или маргарин за намазване
За плънката:
8 листа шунка
8 кубчета сирене или кашкавал
яйце за намазване, сусам за поръсване

Декоративен солен венец от тесто.
Първо млякото се загрява, добавят се захарта, маята и малко брашно. 
Оставя се маята да се активира, след което постепенно се добавят останалите течни съставки, а след тях - сухите. 
Замесва се по-меко тесто. 
Оставя се да втаса 20 минути. 
След това се разделя на 12 топки. 
Осем топки се оставят настрана. 
От останалите 4 са разточват малки кори. 
Три от корите се намазват с масло/маргарин и се нареждат една върху друга, а четвъртата се слага отгоре нанамезана. 
От купчината се разточва малка кора с размер на малка чиния, разделя се на 8 триъгълника, които се разрязват в средата, но не до края (виж снимката). 


Триъгълничетата се усукват един-два пъти навътре. Останалите топки тесто се разтеглят с ръце, след което вътре се поставя парче шунка и парче сирене и се образува пакетче. 


Пакетчето се поставя върху тръгълничето от тесто, върху по-широката му част, и с по-тънката част се прихлупва. 


Подреждат се в кръгла тава. 
Намазват се с разбито яйце, а всяко парче в средата се поръсва със смес от сусам и лен, а по краищата - само със сусам. 
Оставя се да втасва 20 минути и се пече около 30 минути на 200 градуса.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft