Пълнен карфиол с кайма

вход през zajenata.bg
Пълнен карфиол с кайма
admin
Добавена от: admin
15023
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 средно голя­ма глава кар­фиол
300 гр. телешка кайма
1 глава кромид лук
1 яйце
150 гр. майоне­за
пресен магданоз и копър
смлян черен пипер
сол
кашкавал

Почистете карфиола и го измийте много добре. Сложете го в по-дълбока тенджера и залейте с вода. Оставете да заври и щом кипне, добавете шепичка сол. Намалете котлона и оставете карфиола да поври на тих огън 10-тина минути. Щом поомекне, извадете от тенджерата и оставете да се отцеди добре в гевгир.

През това време овкусете каймата - добавете яйцето, ситно на­рязаните магданоз и копър, черен пипер и сол на вкус. Омесете каймата много добре. Изстиналия карфиол поставете върху дъска. С остър нож леко разтваряйте розичките и пълнете разстоянието между тях с каймата (внимавайте да не нарушите целостта на зелката). Натъпчете добре карфиола с цялото количество кайма, след което го сложете в намазана с олио тавичка. Намажете цялата повърхност обилно с майонезата и поръсете с настърган кашкавал.

Изпечете ястието в предварително загрята на 200-220 гра­дуса фурна до готовност на месото (40-45 минути) и докато получи златиста коричка. Извадете го от фурната, из­чакайте малко да поизстине и внимателно го нарежете на порции.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft