Пълнен кромид

вход през zajenata.bg
Пълнен кромид
admin
Добавена от: admin
8327
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

9 големи глави лук 
300 гр. кайма 
50 гр. ориз 
50 гр. олио 
50 гр. разтопено масло 
кориандър и копър (по желание) 
сол и черен пипер 
100 мл кисело мляко

Главите лук се белят и се отрязват около два сантиметра от върха им, който се запазва и по-късно се използват като капачета. С малък нож за зеленчуци се отстраняват централните слоеве на лука. Половината от отстранената част се нарязва и смесва с каймата, за да стане сместа по-сочна. След това сместа се слага в загрятото олио и се пържи около 15 минути на ниска или средна температура. 
Оризът се вари в подсолена вода около десет минути. Така свареният ориз, канелата, подправките, солта и черният пипер се добавят към сместа от месо и всичко се вари още пет минути, а след това се оставя да се охлади.

Главите лук се пълнят със сместа и се поставят в тава, като трябва да се внимава да бъдат добре притиснати, така че лукът да запази формата си. Лукът се похлупва с отделените капачета.

В тавата се добавя вода до половината от височината на лука, след това се покрива и се пече около 30 минути или докато лукът омекне. 
Накрая специалитетът се сервира с кисело мляко (или сос по желание).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft