Пълнен лук с гъби

14 Септември 2012
9859
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
8 големи глави лук
200 г гъби
50 г пушени гърди
4 лъжици доматено пюре
черен пипер
магданоз
2-3 лъжици разтопено краве масло
сол
Варете 15 мин в подсолена вода изчисъените глави лук. Като изстинат, отделете внимателно вътрешната част и я нарежете на ситно. Задушете я на тих огън в маслото с гъбите и пушените гърди, също нарязани на ситно. Накрая прибавете 1 лъжица доматено пюре, подправете със сол, черен пипер и магданоз. Напълнете издълбаните глави лук. Разредете останалото доматено пюре в 1 чаша топла вода, залейте лука и запечете във фурната.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари