Пълнен патладжан с пилешко

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пълнен патладжан с пилешко
Пълнен патладжан с пилешко
admin
Добавена от: admin
16956
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 патладжана
1/2 кг. пилешко месо - бутчета или бяло
1 чаена лъжичка горчица
1 глава лук
4 големи картофа
200 гр. кашкавал
на вкус: подправки, сол, черен пипер, сушени зеленчуци, магданоз

Сварете пилешкото месо. Патладжана нарежете на половина и издълбайте. Издълбаните половинки и средата на патладжана поставете във вода, в която сте сложили малко сол и захар. Оставете да престоят малко (за да се отдели горчилката). 
В тиган с олио поставете да се пържи нарязания лук. Извадете средата от патладжана от водата, с ръка я изстискайте, нарежете на кубчета и добавете при лука да се пържи. Когато се изпържи, добавете свареното, обезкостено и нарязано пилешко месо, горчицата, и оставете да се пържат още малко, така че ястието да остане само на мазнина. Махнете от огъня и подправете на вкус. 
От сварените картофи пригответе пюре по обичайния за вас начин. 
Извадените от водата половинки патладжан притиснете леко, подсушете и съвсем за кратко запържете в малко олио. 
Напълнете патладжаните с месото, върху месото разпределете от приготвеното пюре, поръсете с настърган кашкавал. Подредете в малка тавичка, поставете в предварително загрята фурна и печете колкото е необходимо, за да се стопи кашкавалът. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft