Пълнен патладжан с пушено сирене и аншоа

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Пълнен патладжан с пушено сирене и аншоа
Пълнен патладжан с пушено сирене и аншоа
admin
Добавена от: admin
7601
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 патлаждана (около 500 гр. всеки)
¼ чаша (60 мл) зехтин
морска сол и прясно смлян черен пипер
2 големи скилидки чесън, ситно накълцани
2 чаши (480 мл) обикновен доматен сос
57 гр пушено сирене/пушен кашкавал (Гауда или подобно), настъргано
¼ чаша (60 мл) хлебни трохи (домашно приготвени)
12 филета аншоа 

Загрейте фурната на 200C. Отрежете дръжките на патладжаните и ги разполовете, след това намажете отрязаната страна с 1 с.л. зехтин. Подредете ги върху тавичка с отрязаната страна нагоре. Подправете със сол и черен пипер и след 20 минути във фурната намажете с още 1 лъжица зехтин. Запечете за още 20 минути, до омекване. Оставете настрана.
За доматения сос: загрейте още 1 с.л. зехтин в тиган с дебело дъно и сложете вътре чесъна. Запържете на умерен огън, докато чесънът стане златист, после добавете доматеният сос; намалете огъня и гответе още 20-тина минути, докато сосът се сгъсти.
Междувременно смесете настърганото сирене, хлебните трохи и останалия зехтин в купа - разбъркайте добре с вилица.
Разнесете доматения сос равномерно върху опечените патладжани. Поръсете отгоре сиренето с трохите и подредете филенцата аншоа поравно между патладжаните. Изпечете на 200 градуса за 5-10 минути, докато сиренето се разтопи и образува златиста коричка. Поднесете патладжаните топли. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft