Пълнен свински бут

вход през zajenata.bg
Пълнен свински бут
admin
Добавена от: admin
46203
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

едно обезкостено свинско бутче (около 2 килограма)
4 супени лъжици краве масло
1 кафяна чашка олио
1 глава кромид лук
2 моркова
2 твърдо сварени яйца, 1 чаена лъжица червен пипер
1 чаена лъжица стрита чубрица
1\2 чаена чаша смлян черен пипер
2 кисели краставички
2-3 дафинови листа

Начукайте обезкостеното бутче с мокър домакински дървен чук. С върха на остър нож направете в средата дълбок прорез, в който сложете плънка, приготвена по следния начин: в две супени лъжици разтопено краве масло запържете нарязания на ситно лук и нарязаните на кубчета моркови (отделете няколко парченца за шпиковането). Свалете съда от огъня. Когато сместа изстине, прибавете киселите краставички и сварените яйца - нарязани на кубчета, и подправете с червен пипер, черен пипер и чубрица на вкус.
Сложете плънката и зашийте отвора с попарен бял конец. Поставете бутчето в тавичка, намазана с останалото краве масло. Шпиковайте го с парченцата морков - направете малки разрези на няколко места и пъхнете вътре морковените парченца. Отгоре поръсете с черен пипер и натрошените дафинови листа. Опечете напълненото бутче отначало в силна фурна. След около 20 минути намалете фурната. През десетина минути обливайте месото с по една кафена чашка топла вода, смесена с олиото. След като месото се зачерви, обърнете го от другата страна.
Накрая намажете бутчето с червен пипер, смесен с малко олио. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft