едно обезкостено свинско бутче (около 2 килограма)
4 супени лъжици краве масло
1 кафяна чашка олио
1 глава кромид лук
2 моркова
2 твърдо сварени яйца, 1 чаена лъжица червен пипер
1 чаена лъжица стрита чубрица
1\2 чаена чаша смлян черен пипер
2 кисели краставички
2-3 дафинови листа
Начукайте обезкостеното бутче с мокър домакински дървен чук. С върха на остър нож направете в средата дълбок прорез, в който сложете плънка, приготвена по следния начин: в две супени лъжици разтопено краве масло запържете нарязания на ситно лук и нарязаните на кубчета моркови (отделете няколко парченца за шпиковането). Свалете съда от огъня. Когато сместа изстине, прибавете киселите краставички и сварените яйца - нарязани на кубчета, и подправете с червен пипер, черен пипер и чубрица на вкус.
Сложете плънката и зашийте отвора с попарен бял конец. Поставете бутчето в тавичка, намазана с останалото краве масло. Шпиковайте го с парченцата морков - направете малки разрези на няколко места и пъхнете вътре морковените парченца. Отгоре поръсете с черен пипер и натрошените дафинови листа. Опечете напълненото бутче отначало в силна фурна. След около 20 минути намалете фурната. През десетина минути обливайте месото с по една кафена чашка топла вода, смесена с олиото. След като месото се зачерви, обърнете го от другата страна.
Накрая намажете бутчето с червен пипер, смесен с малко олио.