Пълнен тиквен цвят

вход през zajenata.bg
Пълнен тиквен цвят
admin
Добавена от: admin
9926
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тиквения цвят:
1 с.л. зехтин плюс още малко за намазване
1 голям стрък пресен лук, нарязан
2 средно големи тиквички, нарязани на кубчета
1/4 ч.л. сол
царевични зърна от 1 кочан царевица
110 гр. козе сирене
3 с.л. нарязан пресен босилек
16 - 18 тиквени цвята, добре почистени от тичинките и добре измити
За поднасяне:
1 с.л. зехтин плюс още малко за руколата
250 мл. (1 чаша) чери доматчета, нарязани на половинки
сол и черен пипер на вкус

1-2 чаши бейби рукола
лимонов сок

За плънката:
Загрейте зехтина в широк съд. Когато закъкри, прибавете лука и задушете за 10 минути, докато омекне и стане прозрачен. Прибавете тиквичките и солта и задушавайте при непрекъснато бъркане до омекване - около 5 минути. Добавете царевицата и гответе още 1 минута. В средна купа разбъркайте задушените зеленчуци с козето сирене и босилека. Оставете настрана.
За цветовете:
Напълнете голям тиган за сос с подсолена вода и оставете да заври. Пригответе купа ледена вода. Потопете цветовете във врящата вода по няколко едновременно и варете за 10 секунди. Извадете ги внимателно и ги потопете веднага в ледената вода.
Загрейте фурната на 175 градуса. Намажете със зехтин тавичка за печене.
Докато цветовете са потопени, внимателно разтворете един от тях и разперете листенцата му върху дланта си (по-лесно ще го направите във водата), след това го повдигнете и разтърсете, за да се отцеди добре. Сложете 1 с.л. от сместа с козето сирене в средата на цвета, след това затворете листенцата около плънката и сложете цвета върху приготвената тавичка. Повторете с останалите цветове.
Намажете цветовете с малко зехтин и поръсете с няколко щипки сол. Изпечете ги за 5-7 минути.
Междувременно загрейте 1 с.л. зехтин в тигана, добавете чери доматчетата и ги запържете, като разклащате тигана, докато се загреят и пуснат малко сок - няколко минути. Подправете със сол и черен пипер.
Сложете руколата в купа и поръсете с малко зехтин, лимонов сок, сол и черен пипер на вкус.
Когато пълнените цветове са готови, разпределете руколата между 4-6 плата. Покрийте всяко с 3-4 пълнени цвята, след това разпределете запържените домати върху цветовете. Поднесете топло.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft