Пълнозърнести земели с маслини
22 Декември 2011
22456
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маслините се обезкостяват (ако вече не са) и намачкват (накълцват). Заедно с останалите продукти се замесва меко, еластично тесто, което се оставя покрито на топло, докато удвои обема си.
От него се оформят 8 питки във форма на земели, които се поставят в намазана със зехтин тава, поръсват се леко с брашно и се оставят половин час за повторно втасване.
Пекат се до златисто в предварително загрята фурна на 200 градуса. Като се извадят, се покриват с кърпа.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари