1 с.л. масло
2 дребни главички лук, нарязан на кубчета
1-2 щипки сушена мащерка или 1 ч.л. прясна
2 с.л. бяло вино
1 пилешко дробче, изчистено и нарязано на 4 еднакви по размер парчета
¼ чаша пилешки бульон или вода
пълнозърнеста багета, нарязана на тънки филийки
зехтин
морска сол
черен пипер
пресен магданоз
Загрейте фурната на 180 градуса. Поръсете зехтина и щипка сол върху 3-4 от филийките пълнозърнест хляб. Запечете ги за 5-7 минути, докато станат хрупкави.
Задушете лука и маслото на среден огън. Добавете 2 щипки сушена мащерка и задушавайте, докато лукът омекне. Добавете виното, късчетата пилешки дроб и бульона. Подправете с щипка морска сол и прясно смлян черен пипер. Гответе докато течността се изпари. Сложете 1-2 супени лъжици от задушените дробчета с лук върху запечения хрупкав хляб и подправете с пресен магданоз.