Пълнозърнести хлебчета с розмарин и маслини
21 Март 2014
16672
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В купа сложете 100 мл хладка вода, добавете малко брашно, ½ супена лъжица захар, сол. Натрошете маята в купичката, разбъркайте и оставете малко да бухне.
В друг голям съд сложете останалата част от водата, добавете брашното, маслото и хубаво разбъркайте. Добавете и шупналата мая и объркайте много добре, докато се получи хомогенна смес. Оставете тестото да втаса хубаво.
Маслините нарежете на половинки, а розмарина почистете от клончетата.
Втасалото тесто разделете на 24 части (по около 40 грама) и оформете топки. Подредете топките в намазнена тава и оставете още малко да втасат.
В средата на всяко топче поставете половин маслина и клонка розмарин.
Загрейте фурната на 220 градуса и печете около 20-тина минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари