Пълнят ми очите и стомаха: Пухкави чеснови вързопчета с масълце, а какъв аромат се носи, докато...
30 Януари 2017
18974
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти:
1 килограм брашно
1/2 чаена чаша олио
42 грама жива мая
300 милилитра топло прясно мляко
1 чаена лъжичка захар
2 чаени лъжички сол
3 яйца
2-3 супени лъжици разтопено масло
4-5 скилидки чесън, нарязани на ситно
1-2 стръка нарязан ситно магданоз
1 жълтък за глазиране
Разтворете маята в млякото, разбийте яйцата, добавете олиото. Пресейте брашното в купа, сложете солта, захарта и комбинирайте двете смеси.
Направете тесто и оставете да втаса. Разделете го на части, разточете фини кори, намажете с разтопено масло, добавете нарязания чесън и завийте руло. Завържете на две първо в средата, а след това и в краищата. Подпъхнете ги под тестото и глазирайте с жълтък. Подредете в застлана с лист пергамент тава, загрейте фурната на 190 градуса и изпечете до готовност. Намажете с масло, поръсете с магданоз и поднесете чесновите вързопчета топли.
Добър апетит!
Добър апетит!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари