Пълня с него торти и палачинки, слагам го и върху филийка за децата: Разбит карамел от 3 съставки - използвам за всичко!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пълня с него торти и палачинки, слагам го и върху филийка за децата: Разбит карамел от 3 съставки - използвам за всичко!
Пълня с него торти и палачинки, слагам го и върху филийка за децата: Разбит карамел от 3 съставки...
2175
Източник: За Жената
Пълня с него торти и палачинки, слагам го и върху филийка за децата: Разбит карамел от 3 съставки - използвам за всичко!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това вкусно лакомство спечели сърцата на любителите на десерти по целия свят и не е чудно!

Много мека и ефирна консистенция на разбит карамел, който запазва уникалния си вкус.

Ако сте любители на карамела, не пропускайте да опитате нашата рецепта.

Неговата гъвкавост на приложение ви позволява да го използвате в различни десерти и да ги издигате до гурме ниво. Ето необходимите продукти за този вкусен и копринено гладък Разбит карамел от 3 съставки :

Разбит карамел от 3 съставки

Продукти:

  • 250 г гранулирана захар
  • 200 г течна сметана (33-35%)
  • 65 г масло

Процедура:

Изсипете захарта в тенджера с дебело дъно.

Започваме да загряваме на среден огън.

загрята захар

Снимка: youtube

След като започне да се топи отдолу и отстрани, разпределете захарта от центъра към страните.

Когато на дъното на съда се появи достатъчно количество карамелена маса, започваме да бъркаме с шпатула.

Трябва обаче да правим това бавно и внимателно, за да избегнем образуването на бучки.

Изсипете сметаната в малка тенджерка на котлона.

Трябва да разтопим напълно карамела до гладкост, за да не остане нито една бучка.

След това към карамела се добавя нарязаното на кубчета масло.

масло в карамела

Снимка: youtube

Всичко се разбърква добре, докато маслото се разтопи напълно.

В този момент добавете затоплената сметана.

сметана в карамела

Снимка: youtube

Изсипваме я на малки порции.

Разбъркайте старателно и активно.

Ако е необходимо, можем да увеличим температурата и карамелът да заври възможно най-бързо.

След това варете карамела за 2 минути при непрекъснато бъркане .

Изсипете готовия карамел в купа.

течен карамел в купа

Снимка: youtube

Поставете в хладилника за 20-30 минути.

След като изтече времето, извадете карамела от хладилника.

Разбийте с миксер.

разбиване карамел

Снимка: youtube

Поставете разбития карамел във фризера за 30-40 минути.

След изтичане на времето се разбива с миксер на максимална скорост около 3-4 минути.

разбит светъл карамел

Снимка: youtube

Карамелът ще изсветли и леко ще увеличи обема си.

Поставете крема в хладилника за една нощ и сервирайте.

течен карамел

Снимка: youtube

Ето няколко съвета за съставките, които можете да добавите, за да подправите своя разбит карамел:

1.

Солени съставки:

Fleur de sel: Щипка морска сол ще добави солен контраст към карамела и ще подобри сладкия му вкус. Солени бадеми: Нарязаните бадеми, печени в масло, ще придадат хрупкавост и солен вкус на крема. Солен карамел: Добавете чаена лъжичка готов солен карамел за по-интензивен солен вкус.

2. Подправки и билки:

Екстракт от ванилия: Добавете чаена лъжичка екстракт от ванилия за богат, топъл аромат.

Канела: Щипка смляна канела ще придаде на крема есенен и сгряващ оттенък.

Индийско орехче: Настърганото индийско орехче ще добави фин пикантен вкус на крема.

Лавандула: Сухите цветчета от лавандула (изплакнати и изсушени) ще придадат цветен и леко сладък аромат на крема (внимавайте да не добавите твърде много, за да избегнете горчивия вкус).

3. Ликьори и екстракти:

Амарето: Чаена лъжичка амарето ще добави бадемов вкус и фина горчивина към крема.

Ром: Тъмният ром ще придаде на крема дълбок и комплексен аромат.

Екстракт от портокалова кора: Чаена лъжичка екстракт от портокалова кора ще придаде цитрусова свежест на крема.

4. Плодове и ядки:

Банани: Намачканите банани ще добавят фина сладост и кремообразна текстура към крема.

Лешници: Нарязаните лешници ще придадат хрупкавост и орехов вкус на крема.

Малини: Пресните малини ще придадат на крема тръпчив вкус и красив цвят.

5. Шоколад:

Черен шоколад: Нарязаният черен шоколад ще придаде на крема богат шоколадов вкус и горчивина.

Бял шоколад на прах: Бял шоколад на прах ще придаде на крема сладък и деликатен шоколадов вкус.

Какао: Една лъжица какао ще придаде на крема дълбок шоколадов вкус и тъмен цвят.

Не се страхувайте да експериментирате с различни комбинации от съставки и да откриете нови и вълнуващи вкусови профили! С малко креативност можете да превърнете обикновения крем карамел в шедьовър.

Съвети:

Добавете съставките малко по малко и опитайте, докато достигнете желания вкус. Внимавайте да не разбъркате прекалено крема, за да не загуби пухкавата си текстура. Оставете крема да се охлади в хладилника, за да стегне преди сервиране. Украсете крема с пресни плодове, бита сметана или нарязани ядки.

карамел в буркани

Снимка: youtube

Желаем ви добър апетит!

буркани карамел

Снимка: youtube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft