Пълня ябълките и заливам с тестото - нежен като въздишка и с упойващ аромат на есен. Различният ябълков сладкиш:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пълня ябълките и заливам с тестото - нежен като въздишка и с упойващ аромат на есен. Различният ябълков сладкиш:
Пълня ябълките и заливам с тестото - нежен като въздишка и с упойващ аромат на есен. Различният...
144771
Пълня ябълките и заливам с тестото - нежен като въздишка и с упойващ аромат на есен. Различният ябълков сладкиш:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пълнени ябълки или ябълков сладкиш ? Вече няма нужда да избирате - този сладкиш с пълнени ябълки е и двете. Печени, копринено меки ябълки с вълшебна плънка, а около тях - нежно и пухкаво тесто.

Този вълшебен ябълков сладкиш ще погали приятно всичките ви сетива и ще ви остави доволни и щастливи. Ето рецептата за изумително вкусния сладкиш с пълнени ябълки:

Сладкиш с пълнени ябълки

Продукти:

9 ябълки (или колкото се съберат във форма с диаметър 26 см)

50 гр.червени боровинки

30 гр.стафиди

канела на вкус

6 яйца

225 гр.захар

225 гр.брашно

щипка сол

ванилова захар

1,5 с.л.сметана 20% масленост

Приготвяне:

Ще изпечем във форма с размери 26 см. Покрийте дъното и страните на формата с хартия за печене.

Подберете ябълки със среден размер, обелете ги и отстранете сърцевината, отрежете леко "дупето", така че да стоят изправени. В захарта добавете 2 супени лъжици канела, разбъркайте и изсипете чаена лъжичка във всяка ябълка.

След това във всяка ябълка сложете 3-4 червени боровинки и 2-3 стафиди.

сладкиш с пълнени ябълки

Ябълките са готови.

За 26 см форма ви трябват 6 яйца. Разбийте ги до пухкавост. Без да изключвате миксера, добавете захарта и ванилията. В разбитата маса добавете наведнъж цялото брашно и сметаната, и разбъркайте всичко до гладкост.

сладкиш с пълнени ябълки

Залейте ябълките във формата с готовото тесто, заравнете и пъхнете във фурната, предварително загрята на 180 градуса, за 40-45 минути. Печете на 160 градуса.

ябълков сладкиш

Преди сервиране украсете с пудра захар, смесена с ванилия.

ябълков сладкиш пудра захар

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft