Пъпешова салата с прошуто и кедрови ядки
14 Август 2013
11338
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 пъпеш (сорт Медена роса или друг подобен, твърд)
16 резена прошуто
1 голяма връзка рукола/салатен микс
1 ч.ч. кедрови ядки
За дресинга:
1/2 ч.ч. зехтин
1/4 ч.ч. балсамов оцет
1 ч.л. мед
1/4 ч.л. дижонска горчица
Нарежете пъпеша на малки резени. В купа смесете оцета, меда и горчицата, след това бавно прибавете зехтина. Запечете кедровите ядки в сух тиган на умерен огън до златисто-кафяво. Овкусете накъсания салатен микс с дресинга. Увийте парченцата пъпеш в резените прошуто и ги подредете върху салатеното плато. Отгоре поръсете запечените кедрови ядки и поднесете.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари