Първо го разтегляш, а после го набождаш: НАЙ-ЛЕСНИЯТ домашен хляб в тиган

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Първо го разтегляш, а после го набождаш: НАЙ-ЛЕСНИЯТ домашен хляб в тиган
Първо го разтегляш, а после го набождаш: НАЙ-ЛЕСНИЯТ домашен хляб в тиган
11556
Първо го разтегляш, а после го набождаш: НАЙ-ЛЕСНИЯТ домашен хляб в тиган
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Хляб за всички поколения , най-лесният начин за приготвяне, който никога не ме е разочаровал. Бързо, практично и много вкусно. Този хляб е с различна форма, малко прилича на питка, но е много мек и пухкав като класическия, който купуваме от магазина.

Рецептата е адаптирана, за да можете да я правите всеки ден, без да отнемате много време и материали. Само от няколко съставки, които се измерват с чаша, за кратко време ще имате топъл хляб на масата, който ще бъде изяден веднага. Ето какво ви трябва, за да си приготвите Най-бързия домашен хляб :

хляб на тиган

Бърз домашен хляб на тиган

Продукти: 

480 г брашно (4 чаши)

90 мл топло мляко (1 малка чаша)

200 мл гореща вода (1 чаша)

1 супена лъжица кристална захар (20 г)

1 супена лъжица суха мая (непълна, 10 г)

2 супени лъжици олио (20 мл)

1 жълтък за намазване

Мерителната чаша е 200 мл, а по-малката е 90 мл, кафена чаша

Приготвяне: 

В купа сложете вода, хладко мляко (1 чаша на стайна температура) и олио. Смесете течните съставки, след което веднага започнете да добавяте сухите.

купа с мая

Вземете 4 супени лъжици брашно от общото количество и ги добавете заедно с маята и разбъркайте с тел / бъркалка, докато маята се смеси. Веднага започнете да добавяте останалото брашно и накрая добавете захарта. Разбъркайте леко съставките, докато започне да се образува тесто.

брашно с мая

Когато сместа вече не може да се бърка с бъркалка и започне да залепва по шпатулата, омесете на ръка и оформете меко, фино и незалепващо тесто в купата, където първоначално сте добавили съставките. Увийте съда в алуминиево фолио и го оставете на топло място, за да втаса тестото за около 45 минути.

бъркано тесто

Щом тестото удвои обема си, веднага го прехвърлете върху плоска набрашнена повърхност. С помощта на точилка оформете тестото на тънък кръг и го разточете максимално. Ако е необходимо, поръсете още малко брашно, за да не ви залепне.

втасало тесто

Намажете голям тънък тиган или специална огнеупорна чиния с олио. Разточете тестото до размера на тигана, след което малко преди да го сложите в самия тиган, го сгънете наполовина и го разпределете хубаво с пръсти върху дъното.

хляб в тиган

Покрийте с алуминиево фолио и оставете да втаса още 20 минути. Тестото нараства толкова много, че ще изглежда все едно ще се прелее от тигана. Преди да го сложите да се пече, го намажете с един жълтък и с помощта на вилица направете вдлъбнатини на няколко места, като държите зъбците наклонени.

хляб на тиган на дупки

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20-25 минути в зависимост от силата на фурната. Веднага го извадете от фурната и го оставете да изстине, след което го сервирайте, докато е горещ. 

изпечен хляб в тиган

хляб на тиган парче

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft