Първо е бърза, второ е безумно вкусна! Торта с шоколадов пудинг и бисквити - никой не й е устоял досега!

вход през zajenata.bg
За Жената
Първо е бърза, второ е безумно вкусна! Торта с шоколадов пудинг и бисквити - никой не й е устоял досега!
17075
Снимков материал: pixabay.com
Първо е бърза, второ е безумно вкусна! Торта с шоколадов пудинг и бисквити - никой не й е устоял досега!

Ако имате нужда от рецепта за шоколадова торта , която всички обичат, а нямате много време да прекарвате в кухнята, то тази торта е за вас. Изключително е вкусна - с много лек шоколадов крем и крехки бисквитки, ще се омете веднага от масата ви. Рецептата е наистина много простичка, а резултатът си заслужава.

Ето необходимите продукти за невероятната Торта с шоколадов пудинг и бисквити :

шоколадова торта с бисквити

Бърза шоколадова торта с бисквити

Продукти:

  • 120 гр. пудинг с шоколадов вкус
  • 5-8 с. л. захар
  • 10 гр. ванилова захар
  • 750 мл прясно мляко
  • около 200 мл мляко за потапяне на бисквитките
  • около 210 гр. маслени бисквити (може и обикновени)
  • 100 гр. шоколад
  • 100 гр. масло
  • 60 гр. сметана за разбиване (на прах) или сладкарска течна сметана (тогава пропуснете млякото)
  • 80 мл мляко за разбиване на сметаната

бисквитена торта с шоколад

Приготвяне:

В дълбока купа сложете 500 мл прясно мляко  с 5 до 8 супени лъжици захар в зависимост колко сладък искате да е кремът. Добавете 10 г ванилова захар, разбъркайте и сложете на огъня да се загрее.

В отделна купа сложете 120 г пудинг и го смесете с 250 мл прясно мляко, за да няма бучки, след което при непрекъснато бъркане добавете сместа към загрятото мляко. Вари се докато се сгъсти. Докато пудингът е топъл, добавете 100 г шоколад, начупен на кубчета и разбъркайте, докато се разтопи и смеси. Оставете настрана да се охлади, като разбърквате от време на време или покрийте със стреч фолио/торбичка.

В отделна купа сложете 60 г суха сметана с 80 мл мляко и разбийте. Към изстиналия пудинг добавете 100 г размекнато на стайна температура масло и разбийте до смесване. Продължавайки да разбивате, постепенно лъжица по лъжица добавете разбитата сметана. Ще получите много нежен и лек крем. Отделете част за декорация.

Покрийте продълговата и тясна форма с прозрачно фолио, след което на най-долния ред наредете бисквити, напоени за кратко с мляко. Разстелете половината от крема равномерно и заравнете. Подредете втори слой бисквити, също напоени за кратко с мляко, след което намажете с останалия крем.

След като наредите третия ред бисквити, отгоре покрийте с фолио и оставете тортата в хладилника да се охлади и стегне за една нощ. На следващия ден обърнете тортата върху чиния за сервиране и украсете с останалия шоколадов крем. 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft