Първо редя тиквичките, после заливам и поръсвам кашкавала - тази френска чудесия с тиквички ще ви вземе акъла:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Първо редя тиквичките, после заливам и поръсвам кашкавала - тази френска чудесия с тиквички ще ви вземе акъла:
Първо редя тиквичките, после заливам и поръсвам кашкавала - тази френска чудесия с тиквички ще ви...
18727
Първо редя тиквичките, после заливам и поръсвам кашкавала - тази френска чудесия с тиквички ще ви вземе акъла:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тиквички с кашкавал и пухкава заливка , запечени на фурна - само като си го представи човек, може да получи обилно слюноотделяне! Вкусни са и горещи, и добре охладени - във втория вариант са идеални с чаша изстудено бяло вино. Тази проста, бърза рецепта е полезна, ако гостите ви вече са пристигнали, а няма какво да им поднесете, или изведнъж сте огладнели неистово, или просто не искате да губите ценно време в готвене.

Ето как се правят тези нежни тиквички по френски :

Тиквички по френски

тиквички по френски

Продукти:

  • 2 супени лъжици краве масло
  • 2 скилидки чесън
  • 2 супени лъжици пшенично брашно
  • половин чаша мляко
  • 2 чаши настърган кашкавал (сирене Грюер в оригиналната рецепта)
  • половин чаша настърган пармезан
  • сол
  • прясно смлян черен пипер
  • щипка индийско орехче
  • 4 средни тиквички, нарязани на дебели пръстени
  • 2 чаени лъжички прясно смляна мащерка
  • нарязан магданоз за гарнитура

Приготвяне:

1. Загрейте фурната до 200 ° и намажете с мазнина средно голяма форма за печене. В голяма тенджера на умерен огън разтопете маслото. Добавете чесъна и запържете за около 1 минута. Добавете брашното към чесъна и запържете, докато брашното стане златисто и започне да образува балончета - след около 1 минута. Добавете млякото, като бъркате непрекъснато с тел, и оставете сместа да заври. Варете при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти, около 1 минута.

сос с кашкавал

2. Изключете котлона и добавете 1 чаша настърган кашкавал и пармезана. Разбъркайте, докато сиренето се стопи, след това подправете със сол, пипер и индийско орехче.

3. Изсипете слой от нарязаните тиквички в тавата. Подправете със сол и черен пипер и залейте тиквичките с 1/3 от соса. Добавете малко от останалия кашкавал, след това поръсете с мащерка.

тиквички с кашкавал

4. След това сложете още пласт тиквички, залейте със соса, поръсете с кашкавал и мащерка. Печете до златисто-кафяво, от 23 до 25 минути. Гарнирайте с магданоз и сервирайте ястието горещо.

тиквички по френски

Ще се насладите на комбинацията от кашкавал и тиквички!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft