Първо свари картофите, после ги пъхна във фризера... Всички решихме, че е провал, а то се получи...
17 Юли 2017
184613
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Не знам кой и кога е открил, че замразените картофи след печене стават много по-вкусни, отколкото обикновените, но бих искала да му кажа огромно "Благодаря"! Този трик е трудно да се оцени само с четене на рецептата. Замразените печени картофи със сигурност си струва да се опитат!
Ястието има сладък вкус, напомнящ на картофено пюре в хрускава коричка . Още повече, че грудките запазват скорбялата си, не изсъхват и не се разпадат.
Съставки:
8 картофа
50 мл олио
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Изберете картофи със среден размер, измийте ги и ги обелете. Оставете ги да поврат в леко подсолена вряща вода за 5-7 минути.
- Отцедете, оставете картофите да се охладят, а след това направете с остър нож плитки разрези върху грудките, така че да се оформи мрежа.
Пъхнете ги във фризера за един час.
Намажете подходяща тавичка с половината от олиото, поставете в средата картофите и ги намажете с останалото олио.
Пъхнете тавата в предварително загрята фурна на 180 ° С и ги печете продължение на 40 минути, като периодично обръщате грудките, така че да се изпекат равномерно.
Готовите картофи подправете със сол и черен пипер, а ако обичате, добавете счукан чесън и провансалски билки.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари