Пържени банани в мед
30 Октомври 2014
18830
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Бананите се нарязват на кръгчета и се слагат в тиган със сгорещен зехтин/олио (количеството е колкото да не залепнат бананите). Пържат се, докато покафенеят, след което се обръщат и от другата страна. Ако забележите, че веднага потъмняват, намалете силата на огъня.
Междувременно смесете меда с една супена лъжица вода. Когато бананите са изпържени, изсипете сместа в тигана и оставете за кратко на котлона, докато се карамелизират парчетата банан. Отгоре поръсете канела.
Съвет - изберете банани, които са зрели, но не презрели, за да не се разпаднат в процеса на пържене.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари