Пържени галушки
22 Януари 2013
14811
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 ч. ч. брашно
2-3 с. л. кисело мляко
2 яйца
1 щипка сол
1 щипка червен пипер
1 щипка сода за хляб
1/4 глава кромид лук
1/2 ч. ч. растително масло
Разбиват се яйцата. Прибавят се киселото мляко, разбито със содата, а след това настърганият на ренде лук, подправките и брашното при непрекъснато разбъркване. С набрашнена лъжица се взема от тестото и се пуска в загрятото в дълбок съд растително масло. Галушките се изпържват до зачервяване от двете страни, изваждат се с решетеста лъжица и се отцеждат върху обърнато сито.
Подходяща гарнитура са към печени и задушени меса, а също и като добавка за супи.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари