![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Лещата се почиства и измива със студена вода, след това се поставя в 1 л. вода, в която е разтоворена 1 ч. л. сол, и се оставя да престои 1 нощ. След престоя лещата се изплаква, залива се с вода и се вари, докато омекне, но да се внимава да не се развари. Прецежда се през гевгир.
Картофите се сваряват, обелват и нарязват на кубчета. Лещата и картофите се смесват и смилат в куненски робот (може да не ги правите на пюре, ако предпочитате зеленчуците да си личат). Ситно нарязаният лук се запържва в малко мазнина. Като изстине, се прибавя към сместа от лещата и картофите. Добавят се още доматеното пюре, ситно нарязанитя магданоз, брашното, черният пипер и сол на вкус. Всичко се омесва хубаво.
С мокри ръце се оформят кюфтетата, потапят се от всички страни в галетата и се пържат в загрято олио. При сервирането може да се гарнират с стръкчета магданоз или зелен лук и кръгчета доматки.