4 бр. свински ребърца
1 ч.л. сусамово олио
2 с.л. царевично брашно
6 с.л. бира
½ пакет инстантно кафе (3 в 1)
щипка сол
1 с.л. светъл соев сос
3 скилидки чесън (накълцани на ситно)
олио
малко вода
2 см. джинджифил (ситно накълцан)
Мариновайте ребрата със сусамовото олио, бирата, солта и светлия соев сос за около 10 мин. Поставете ребрата в отделна купа и оставете настрана маринатата. Добавете ¼ от пакетчето с инстантно кафе и царевично брашно към ребрата и разбъркайте добре. Оставете настрана. Добавете остатъка от кафето и малко вода към маринатата. Загрейте олиото и изпържете ребърцата до зачервяване. Щом са готови, извадете и прехвърлете в затоплена чиния. Добавете олио в тигана и запържете чесъна с малко джинджифил, докато започне да ухае приятно. След това сипете заделената марината и оставете да заври. Варете соса, докато леко се сгъсти. Залейте с него готовите ребърца и поднесете топли.