Ако ви е писнало от класическото приготвяне на храни с ориз, ето едно интересно предложение как да промените рутината. Направете си вкусни пържени топки с ориз с малко пармезан и малко парче моцарела.
ПОДГОТОВКА: 15 МИН.
Готвене: 15 минути.
ОБЩО: 30 МИН.
СЪСТАВКИ:
2 чаши сварен ориз
1 чаша галета
½ чаша настърган пармезан
8 малки топки моцарела
3 яйца
олио за пържене
ПОДГОТОВКА:
В свареният ориз добавете едно яйце и нарендосвайте парзмезан. От тези съставки направете смес. От нея формирайте топки и във всяка в средата поставете малко парче моцарела.
Останалите две яйца разбийте. Всяка топка първо потопете в яйцата и след това оваляйте в галета. Докато правите тази процедура в голяма тенджера сложете олиото хубаво да се затопли.
Пържете ги топче от ориз по няколко минути, докато хубаво не пожълтее. Като се изпържи го поставете на кухненска хартия да се изцеди излишната мазнина. Сервирайте със сосче по ваше желание.
Бон апетит!