Пържени тиквички в плик - фантастично хрупкави, без дори да си изцапаш ръцете! Бързо и невероятно вкусно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пържени тиквички в плик - фантастично хрупкави, без дори да си изцапаш ръцете! Бързо и невероятно вкусно:
Пържени тиквички в плик - фантастично хрупкави, без дори да си изцапаш ръцете! Бързо и невероятно...
17690
Пържени тиквички в плик - фантастично хрупкави, без дори да си изцапаш ръцете! Бързо и невероятно вкусно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Страхотна рецепта за хрупкави тиквички , които можете да приготвите, без да си изцапате ръцете дори! Ще се влюбите във вкуса на тези панирани тиквички  с екзотична нотка. Ето необходимите продукти за хрупкави пържени тиквички:

Хрупкави пържени тиквички

Продукти:

3 средноголеми тиквички

3 с.л.брашно

2 с.л.царевично нишесте

3 яйца 3 бр (достатъчни са и 2 бр.)

растително масло за пържене

Още:

скилидка чесън

соев сос - 100 мл

сусам - 1-2 с.л

Приготвяне:

Измийте добре тиквичките.

тиквички жлебове

Не разбъркваме, а с вилица правим дълбок жлеб по повърхността на тиквичките.

Отрежете краищата.

тиквички на парчета

Нарежете наполовина и след това - на парчета.

Сложете тиквичките в найлонов плик.

тиквички в плик

Добавете насипните съставки - брашно и царевично нишесте.

тиквички с брашно в плик

тиквички в брашно

Затворете плика и разклатете добре, така че сухата смес да полепне хубаво по всяко парче от тиквичките.

Разбийте яйцата в отделна купа.

тиквички с панировка

Прехвърлете тиквичките в купа.

Изсипете яйчената смес и разбъркайте.

Загрейте олио в тиган.

панирани тиквички в тиган

С помощта на вилица поставете парчетата тиквички в тигана и ги запържете до златисто.

панирани тиквички

Препоръчваме да използвате китайски клечки за хранене за обръщане на тиквичките, много е практично и просто.

пържени хрупкави тиквички

Прехвърлете панираните тиквички в купа.

Добавете настърган чесън и соев сос.

тиквички със соев сос

Поръсете със сусам и разбъркайте.

тиквички със сусам

Оставете да престои 15-20 минути и разбърквайте от време на време.

 

Пожелаваме ви добър апетит! :-)

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft