Определено може да кажем, че този зеленчук е наистина универсален! Щом не се готви: се задушават и вари, и се пържи, и се пекат и дори правят сладко ...
Представяме ви още една рецепта за ястия с тиквички с наистина феноменален вкус. Пържените тиквички с чесново-орехов дресинг на масата могат да се съревновават дори с месо: това е едновременно оригинално предястие и едновременно обилна салата!
Вкусни пържени тиквички
СЪСТАВКИТЕ
1 средна тиквичка
3 скилидки чесън
1 среден сноп магданоз
1/2 с.л. орехи
олио за пържене и дресинг
сол на вкус
ПОДГОТОВКА
Измийте тиквичките и обелете, ако зеленчукът е доста зрял премахнете семената. Ако използвате млада тиквичка , няма нужда да я белите. Нарежете зеленчука на парчета от произволна форма, но не прекалено фино.
Загрейте растително масло в голям тиган и наредете резените тиквички, така че да се поберат в един слой. Запържете тиквичките на среден огън до златисто кафяво. Не прекалявайте, за да не се превърнат парчетата в каша.
Ако няма достатъчно голям тиган, запържете тиквичките на порции. Готовите зеленчуци сложете на широк съд
Прекарайте чесъна през преса, измийте и нарежете магданоза. Натрошете орехите. Смесете чесън, магданоз и орехите, сол на вкус, капнете няколко капки растително масло.
Комбинирайте дресинга с тиквички и разбъркайте внимателно. Това е аромат ...
Пържените тиквички никога не са ми били толкова вкусни! Необичайният вкус и дразнещ аромат на това ястие ще очарова дори тези, които не харесват прекалено този зеленчук.
Гответе с удоволствие и не забравяйте да се почерпите с приятелите си!