Яйцата, особено ако са готови без много мазнини, са един от най-добрите варианти за закуска, особено ако ги добавите и една лека салата и малко печено месо или шунка. Пържените яйца не трябва изобщо да се приготвят на печка, могат да се направят и в микровълнова фурна. Ето и как
Омлет:
Вземи всякакъв огнеупорен съд и налейте малкоолио, счупето едно яйце и леко го разбийте. Поставете го в микровълнова фурна на високата температура за точно една минута. Вашият омлет е готов.
Рохко яйце
Вземете всякакъв огнеупорен съд и в него налейте вода. Счупете едно яйце, излейте белтъка и внимавайте желтъка да не разлее, а след това покрийте съда с чиния.
Яйца на очи
Пригответе един огнеупорен (керамичен съд), поставете в микровълновата фурна, за да може да се затопли на най-високата температура около две до две и половина минути. След това извадете съда внимателно, за да не се изгорите, и се намазва с тънък слой олио. Счупете едно яйце в него и поставете в микровълновата за още 45 секунди. Вашият вкусна храна е готова! Добър апетит!