Пърженки с кренвирш
30 Март 2015
23776
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци и жълтъците се разбиват. Посоляват се, добавят се млякото и брашното, след това олиото и водата, и се продължава с биенето, докато се получи тесто с двойно по-голяма плътност от това за палачинки.
В друг съд се разбиват белтъците. Разбитите белтъци се добавят в купата с тестото и се продължава с разбиването, докато сместа се обедини.
Кренвиршите се нарязват на по 4 парчета, потапят се в сместа и се пържат в тиган на огъня с голямо количество загрято олио.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари