800 гр. пилешко филе, нарязано на ивички
6 см. парче пресен джинджифил, обелен и нарязана на тънки ивички
1 голяма глава лук, нарязан на полумесеци
2 големи скилидки чесън
1/2 ч.ч. нарязан на дребно зелен лук
2 с.л. зехтин (олио)
1/4 ч.ч. соев сос
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. кафява захар
сол и черен пипер на вкус
Нарежете пилешкото филе на ивички. Обелете и нарежете джинджифила на тънки ивички. Накиснете ги за 10-15 минути в студена вода. След това отцедете много добре. Силно загрейте 2 с.л. от зехтина в уок или в дълбок тиган. Запържете пилешкото на две части до побеляване. Извадете изпърженото филе и оставете на топло. Запържете лука, джинджифила и нарязания на ситно чесън. Добавете 1/4 ч.ч. соев сос, 2 с.л. лимонов сок, 2 с.л. кафява захар и гответе докато течността леко се поизпари, добавете пилешкото и разбъркайте добре, докато се сгорещи месото. Свалете от огъня, добавете нарязания на ситно зелен лук, рабъркайте и поднесете с гарнитура от картофено пюре, ориз или спагети.