1 блокче много твърдо сирене Тофу, нарязано на квадратни хапки
1/2 средна глава лук
1 чаша зеленчуков микс (например броколи, моркови, червена/жълта пиперка)
3 скилидки чесън, счукан
малко парченце джинджифил, настъргано
2-3 зелени люти чушлета, нарязани на ситно
1 ч.л. светъл соев сос
1 ч.л. чили сос
1/2 ч.л. бял пипер
1/4 чаша зеленчуков бульон или вода
2 ч.л. олио
шепа листенца босилек, нарязани на едро
сол
Загрейте фурната на 220 градуса. Сложете тофуто върху тавичка, поръсете с 1 ч.л. олио или зехтин и го запечете за 15-20 минути. Загрейте останалото олио в уок-тиган на силен огън и когато е горещо, сложете вътре лука, лютите чушлета, чесъна и джинджифила и задушете за 30 секунди. Внимавайте да не загори чесънът. Прибавете запеченото тофу и разбъркайте за около минута. Добавете сосовете, солта, пипера и бульона (водата) и задушете няколко минути, докато сосът започне да се сгъстява и покрие тофуто. Изключете котлона и добавете босилека. Разбъркайте добре и поднесете ястието топло.