Пържен ориз с пилешко и скариди

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пържен ориз с пилешко и скариди
Пържен ориз с пилешко и скариди
admin
Добавена от: admin
12955
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

40 мл сос хойсин
200 г обезкостени пилешки бутчета, нарязани на кубчета
2 с. л. фъстъчено олио
2 скилидки чесън, обелени
1 щипка едро смлян лют червен пипер
500 г жасминов ориз, сварен във вода 1:1, на бавен огън
200 г коктейлни скариди в саламура
100 г царевица от консерва
2 стръка пресен лук, нарязан на фини кръгчета
2 яйца

Пилето се овалва в хойсин соса и се оставя да се маринова 10 мин.
Загрява се уок на силен огън и се добавя олиото. Чесънът се запържва до светлокафяво и се изважда. Добавя се лютият пипер и се запържва до светлочервено.
Пилешкото месо се почиства от излишната марината и се пържи в уока до готовност.
Оризът се слага да се пържи, като се разделя, доколкото е възможно, на отделни зрънца.
Изсипват се скаридите и царевицата и се бърка постоянно, докато скаридите се сгорещят. Добавя се пресният лук и се разбърква.
Оризовата смес се премества в единия край на уока. В свободната част се чукват яйцата и когато започват да се втвърдяват, се разбъркват внимателно с ориза с помощта на шпатула, така че да останат на парченца.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft