Пърженият ориз е ненадминато ястие от източноазиатската кухня. Тази гарнитура се комбинира с огромен брой месни и рибни ястия, така че в арсенала на всяка домакиня трябва да има рецепта за пържен ориз.
Има два начина за приготвяне на това ястие: първият е запържването на вече сварен ориз; вторият - първо запържете ориза и едва след това добавете вода. Ние ви подкаанваме да използвате втория метод, тъй като вкусът на ястието е по-наситен.
Съставките
ориз 1 чаша
вода 2 чаши
сол 1 ч.л.
Слънчогледово масло 3-4 с.л.
куркума на вкус
червен пипер на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Вземете тенджера, дълбок тиган или обикновен тиган, изсипете растително масло и загрейте.
Изсипете вода и оставете да заври. Без да покривате ориза, оставете го да се накисне във цялата вода. След това, покрийте,оставете на минимален огън за 20 минути.
Не сте опитвали такъв вкусен пикантен ориз . Не забравяйте да готвите такъв ориз и да споделите рецептата с приятелите си!