Пържен патладжан без почти никакви калории, можеш да ядеш колкото искаш без да се притесняваш за килограмите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пържен патладжан без почти никакви калории, можеш да ядеш колкото искаш без да се притесняваш за килограмите
Пържен патладжан без почти никакви калории, можеш да ядеш колкото искаш без да се притесняваш за...
67577
Пържен патладжан без почти никакви калории, можеш да ядеш колкото искаш без да се притесняваш за килограмите
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Патладжаните са идеални за печене, консервиране и приготвяне на сосове. Този зеленчук е много полезен, съдържа оптималното количество калций, калий, фосфор, желязо, има необходимия за организма ни каротин и голямо количество витамини от група В. При правилно приготвяне патладжаните могат да се превърнат в отличен диетичен продукт.

 

Суровите патладжани съдържат само 24 калории на 100 г.

Но при пържене те абсорбират масло или олио и тяхното съдържание на калории се увеличава до 107, а с чесън и домати до 132 калории. Как да готвя патладжан без мазнина? Изход има и ние ще го споделим.

КАК ДА ПЪРЖИМ ПАТЛАДЖАН

БЕЗ ИЗЛИШНО МАСЛО

Поставете филийките патладжан в микровълновата, преди да ги изпържите. Загрейте на максимална мощност за 5-7 минути, докато не станат наполовина готови. Патладжанът трябва да омекне, да оставите сока да изтече в чинията. Сега можете да го изпържите в тиган. Патладжанът, напоен със сок, едва ли ще абсорбира масло и ще се изпържи много по-бързо.

Накиснете нарязан патладжан в подсолена вода. След това източете водата, изцедете я леко и можете да го сложите в тигана. Сега ви трябва много малко масло или олио за пържене. Просто и удобно!

Нарежете патладжаните, посолете, оставете за 20-30 минути. Отцедете парчетата от сокът и сложете на патладжан олио в размер на 4 супени лъжици за 1 кг. След това можете да ги разбъркате директно с ръце, за да разпределите мазнината равномерно. Сега можете да пържите в напълно сух тиган.

За да създадете малка бариера между олиото и патладжана, можете да ги потопите в осолено брашно.
 

В тази статия описахме как правилно да се изпържи патладжан . Сега можете да пирувате с него, без риск да качите излишни килограми. Патладжаните се съчетават добре с други зеленчуци - домати, чушки, тиквички. Патладжанът идеално допълва месни ястия и дори замества месото за тези, които решат да преминат към вегетарианска диета. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft