8 кг патладжани
4.5 кг домати
2 кг лук
100 г магданоз
1 с.л. олио
150 г захар
200 мл оцет
60 г сол
15 г черен пипер
5 г дафинов лист
Патладжаните се измиват и обелват. Нарязват се на резени с дебелина 1.5 см, посоляват се и се оставят да престоят 1 час, за да се отдели горчивия сок. След това се измиват, отцеждат, изпържват се до златистожълти и се охлаждат. Лукът се изчиства и се нарязва на кръгчета с дебелина 3-4 мм.Изпържва се в олио до златисто и се охлажда. Доматите се обелват, настъргват се и се варят, докато намалят обема си. След това се добавя изпърженият лук, захарта, солта, оцетът, черният пипер и дафиновият лист. Сосът се вари още 5 минути.
Добре измитите буркани се пълнят с патладжаните, ситно нарязания магданоз и доматения сос. Стерилизират се в продължение на 50 минути.