2 патладжана (по 450 г всеки)
2-3 скилидки счукан чесън
1 домат
4 с.л. ситно нарязан магданоз
3-4 с.л. зехтин
прясно смлян черен пипер, сол
Измиваме добре патладжаните без да ги белим. Разрязваме ги по дължина на 4 и махаме средната семеста част. Нарязваме ги на парченца по 2-3 см. Поставяме ги в съд с дупки, посоляваме и оставяме да се отцедят около 30 минути. Подсушаваме ги с кухненска хартия. Загряваме мазнината на среден огън и леко позапържваме чесъна. Прибавяме патладжаните и пържим около 15 минути, докато станат хрупкави. Не добавяме допълнително олио. Постепенно намаляваме огъня, за да се изпържат добре, без да изгорят. Прибавяме ситно нарязания домат и оставяме малко да поври, докато се изпари
течността. Поръсваме със сол, черен пипер и магданоз и поднасяме веднага.