качествен ванилов сладолед
2 чаши корнфлейкс
1 чаша кокосови стърготини
1 ч.л. канела
2 яйца
1 супена лъжица прясно мляко
Вземете тавичка и я покрийте с хартия за печене. С лъжица за сладолед гребнете 5 топки сладолед и ги поставете на хартията за печене.
Много е важно да работите бързо по време на целия процес, защото сладоледът се топи много, много бързо. Тавата с топките сладолед поставете във фризера да престои 1 час. През това време сложете 2 чаши корнфлейкс в торбичка за замразяване и с точилка натрошете корнфлейкса, докато стане на малки парченца.
В него прибавете кокоса и канелата. Смесете хубаво.
Яйцата счупете в чиния и добавете 1 супена лъжица мляко. Разбийте добре.
Следващите стъпки трябва да изпълните много бързо: извадете топките сладолед от фризера и започнете да ги панирате - първо в корнфлейкса, след това в яйцата и накрая - отново в корнфлейкс. Бързо, с ръце, ги оформяйте на топка и пак ги върнете във фризера за още поне един час.
Топките сладолед трябва да бъдат много студени и твърди, когато ги поставите в горещото олио.
В тенджера поставете голямо количество олио и загрейте, докато достигне температура от 180 градуса. Поставете една топка и я пържете 20 - 25 секунди, в никакъв случай по-дълго!
За това време коричката ще се втвърди, но сладоледът няма да се разтопи. Изпържените топки сладолед отцедете върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.
Поднесете ги с пресни плодове и течен карамел.