Пържен черен дроб в сметанов сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пържен черен дроб в сметанов сос
Пържен черен дроб в сметанов сос
admin
Добавена от: admin
39722
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

пресен телешки черен дроб - 700 гр. (или свински дроб)
свинска мас (за пърженето) - 100 г (или 100 гр. растително масло)
краве масло или олио (за соса) - 30 г
100 гр. кромид лук
40 гр. доматено пюре
35 гр. брашно
150 гр. сметана
150 гр. изцедено кисело мляко
5 гр. сол
 

Почистеният от ципи и кръвоносни съдове и измит черен дроб се нарязва на тънки ивички, които се овалват в брашно и се изпържват в предвидената за тази цел мазнина (останалата от пърженето мазнина се изхвърля). Отделно в предвидената за соса мазнина и малко вода се задушава до омекване ситно нарязаният лук. Прибавя се брашното, размито с малко вода и смесено с доматеното пюре, и се задушава 5-6 минути, след което се разрежда с гореща вода до средно гъст сос. Сосът се посолява и се вари 5-6 минути, отстранява се от огъня, застройва се със сметаната и се изсипва върху разпределения на порции дроб.
Като гарнитура към ястието се поднасят: пържени или варени картофи, полети с разтопено краве масло и поръсени със ситно нарязан магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft