Свинското месо се нарязва на пържоли и се начуква. Начуканите пържоли се поръсват с къри, черен пипер и сол. От майонезата,горчицата, виното и Спрайта се приготвя марината. В подходящ съд се нареждат пържолите, като се заливат с марината. Маринованите пържоли се оставят да престоят няколко часа или до другия ден.
В тиган с малко олио се запечатват пържолите леко от двете страни и се подреждат в йенска тенджера. В мазнината останала от пържолите се задушават нарязаните гъби (може да се добави и малко сол). Когато гъбите променят цвета си, се прибавя течната сметана и се разбърква добре. След като сместа кипне, се прибавя 1 с.л. брашно, размито в 1/2 ч.ч. вода. Отново се разбърква и с получения сос се заливат пържолите. Полуготовото ястие се задушава във фурната до готовност на 250 С.
Гарнира се по желание с пържени или задушени зеленчуци.
Пържоли на фурна с гъбен сос и къри
28 Февруари 2013
124411
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари