Пържолки с фъстъчен сос

22 Декември 2011
4980
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
4 парчета свинско контрафиле (по около 200 г)
8 с. л. фъстъчено масло
1 червена люта чушка, ситно скълцана
1 с. л. настърган джинджифил
2 с. л. соев сос
1 скилидка чесън
4 с. л. олио
Смесват се фъстъченото масло, скълцаната чушка, джинджифилът, пресованият чесън, соевият сос и 8 с. л. вода. С половината от тази смес се намазват пържолите и се оставят да се мариноват 10-15 мин.
Пържолите се изпичат върху загрят и намазан с олио грил-тиган на умерен огън, по 4-5 мин. от всяка страна. Ако ви се струват все още сурови, ги сложете покрити с фолио пластик за 1-2 мин. в микровълновата фурна. Така месото остава крехко и сочно.
Останалият сос се загрява леко.
Пържолите се сервират със соса, зеленчуци или картофи.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари