2 патладжана, нарязани на кубчета
50 мл зехтин
1 стрък праз, нарязан на кръгчета
1 резен целина, нарязан на малки кубчета
3 скилидки чесън, ситно нарязани
100 г орехови ядки
1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
100 г зелени маслини без костилки
100 г черни маслини без костилки
500 г домати, обелени и нарязани на кубчета или чери домати
Патладжаните се поръсват със сол, заливат се с 2 ч. ч. вода и се оставят да постоят 10 мин. Измиват се обилно с вода и се подсушават.
В загретия зехтин се слагат празът, целината и чесънът и се разбъркват 3-4 мин. на умерен огън с 1 с. л. вода. Добавят се ядките и се разбъркват още 2-3 мин. Слагат се патладжаните, поръсват се с MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука и се бъркат 4-5 мин. на силен огън. Добавят се маслините и доматите. Ястието се сипва в топлоустойчив съд и се запича за 20 мин. във фурната на 180° С.