4 малки цели пъстърви
4 с. л. масло
2 глави лук, нарязан на ситно
1 голям морков, настърган
1 селъри, нарязан на ситно, по желание
½ ч. ч. магданоз, нарязан на ситно
½ ч. ч. копър, нарязан на ситно
1 ч. л. настъргана лимонова кора
4 ч. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
200 мл бяло вино
4 с. л. лимонов сок
черен пипер на вкус
Маслото се сгорещява в тиган и в него се задушават лукът, морковът и селърито за 4-5 мин. Сместа се разделя на 4 части.
Пъстървите се почистват и всяка се поръсва отвън и отвътре с 1 ч. л. от MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука.
Всяка от рибите се приготвя самостоятелно в четирите отделени части от задушените зеленчуци, като се поставя в тигана върху сместа и се задушава по 3 мин. от всяка страна. Слагат се магданозът, копърът и лимоновата кора. Добавя се по 50 мл вино на пъстърва, оставя се да поври 2 мин, покрива се с капак и къкри още 2-3 мин. Залива се с лимоновия сок и се сервира.