Пъстър козунак

вход през zajenata.bg
Пъстър козунак
admin
Добавена от: admin
9941
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Продукти за 1 плитка (нужни са ви 3):
1 с.л. активна суха мая
1 ч.л. билков мед
1 чаша хладко пълномаслено прясно мляко
4 с.л. разтопено масло
3 ¾ чаши брашно
1 яйце
1 жълтък за намазване
безвредна сладкарска боя – три цвята
 

Смесете меда, млякото, маслото и маята и ги оставете настрана за 15 минути, докато се надигне.
В голяма купа смесете брашното и солта. Направете кладенче и добавете в него яйцето и захванатата мая (добавете предварително в нея сладкарската боя – по един цвят за всяка плитка - и разбъркайте, за да се оцвети равномерно).
Омесете добре и прехвърлете полученото тесто върху набрашнена повърхност. Месете, докато стане гладко и меко тесто.
Сложете тестото в чиста купа, покрийте с прозрачно фолио и оставете на топло, докато удвои обема си.
Намазнете подходяща тавичка или форма за печене. Премесете тестото и разделете на 3-4 еднакви топки, от които оформете тънки дълги въженца. Съберете по 3 въжета от всеки цвят и оплетете от тях козунаците. Краищата подпъхнете под плитката.
Оставете ги да втасат отново за 30-тина минути. Загрейте фурната през това време на 170-180 градуса. Намажете плитките с жълтъка и поръсете по желание с маково семе. Изпечете ги за 30-40 минути – трябва да станат златисто-кафяви, с приятна коричка.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft