Това е една страхотна рецепта, с която ще задоволите и претенциозните гастрономи Снимките и рецептата получихме от Красен Владимиров. Приятно изненадани сме, че той е попаднал на тази любопитна рецепта.
Красен ни написа, че за 8-ми март приготвил тези пилешки гърди за своята съпруга.
Тя останала приятно изненадана, затова решил да я огласи с призив повече български мъже да готвят, за да доставят удоволствие на своите половинки.
Необходими продукти:
пилешки гърди – вземете толкова броя, колкото са ви необходими
кашкавал
домати
подправки
Приготвяне:
Измийте пилешките гърди.
Върху пилешките гърди направете по няколко прореза, както е показано на снимката. Сложете кашкавал и домат в тези прорези. Наредете пилешките гърди в тавичката.
Така подготвени слагате пилешките гърди да се пекат
Налейте малко вода, вино или бира. Покрийте ги с фолио и ги сложете да се пекат в предварително загрята фурна. След 20 минути махнете фолиото и оставете гърдите да се зачервят. Сервирате изпечените пилешки гърди с картофено пюре, задушени гъби, ризи бизи или с прясна салата.