Пюре от коприва с кедрови ядки и Моцарела
13 Март 2013
6160
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Изчистете и измийте копривата и я пуснете да се вари в 1 и 1/2 чаша вряща подсолена вода. Когато омекне, стрийте я на пюре с дървена лъжица. Запържете 2 равни лъжици брашно с 1/2 чаша олио, прибавете вътре копривата и я разбъркайте, а след това налейте толкова гореща вода, че да получите не много гъсто пюре. Стрийте 1 стръкче чубрица. Счукайте 1 глава чесън и прибавете 1 лъжица оцет. Подправете ястието с чубрицата и чесъна и го сложете да ври на слаб огън още десетина минути. Може да го пасирате, ако не е достатъчно гладко.
Поднесете пюрето поръсено с леко запечени кедрови ядки и с нарязана на кубчета Моцарела (или бейби Моцарела).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари