Пюре от целина
2 Септември 2013
17041
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
корен от целина (луковица)
зехтин
черен пипер
хималайска сол
за овкусяване: соев сос, чубрица, черен пипер, подправки по желание
Целината се бели и се нарязва на кубчета. Парчетата се нареждат в керамична тава, слага им се малко водичка. Покриват се с алуминиево фолио, като оставите дупчици отстрани да се поизпарява водата. Печете на силен огън, докато омекне целината. След като омекне добре, махате фолиото и печете още 15-20 минути, колкото да започнат да хващат лека кафява коричка (от препичането). Махате от огъня, пасирате парчетата с пасатор, за да станат на пюре.
Овкусете по желание - например със зехтин, черен пипер, сол, нарязан магданоз, соев сос (ако ползвате соев сос, не добавяйте още сол!).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари