Пюре от целина

вход през zajenata.bg
Пюре от целина
admin
Добавена от: admin
17041
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

корен от целина (луковица)
зехтин
черен пипер
хималайска сол
за овкусяване: соев сос, чубрица, черен пипер, подправки по желание

Целината се бели и се нарязва на кубчета. Парчетата се нареждат в керамична тава, слага им се малко водичка. Покриват се с алуминиево фолио, като оставите дупчици отстрани да се поизпарява водата. Печете на силен огън, докато омекне целината. След като омекне добре, махате фолиото и печете още 15-20 минути, колкото да започнат да хващат лека кафява коричка (от препичането). Махате от огъня, пасирате парчетата с пасатор, за да станат на пюре.
Овкусете по желание - например със зехтин, черен пипер, сол, нарязан магданоз, соев сос (ако ползвате соев сос, не добавяйте още сол!). 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft