Равиоли в гъбен сос
22 Декември 2011
14727
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 пакет месни равиоли (250 г)
250 мл сметана
200 г кашкавал
150 г пресни печурки
1 глава кромид лук
1/2 кубче зеленчуков бульон
1-2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Равиолите се сваряват в кипнала подсолена вода.
Лукът се запържва за 1-2 минути в сгорещения зехтин, добавят се нарязаните гъби, натрошава се бульонът и се залива с 1-2 с. л. вода. Задушава се до омекването на зеленчуците, сипва се сметаната и се вари, докато сосът леко започне да се уплътнява.
При сервиране отцедените равиоли се поставят в чиния и се заливат с приготвения сос. Поръсват се с настъргания кашкавал и се гарнират с листа магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари