![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Замесва се хомогенно тесто от брашното, яйцата, малко сол и вода и се остава да втаса. Картофите се сваряват с кората, след което се отцеждат, обелват и се минават през преса. Листата се измиват, подсушават и нарязват на ситно. Чесънът се нарязва на ситно. Картофите, изварата, ментата и чесъна се смесват и се овкусяват със сол и бял пипер. Върху набрашнена повърхност се разточва тестото. Половината от тестото се покрива с малки купчинки от плънката на 6 см една от друга. Тестото се прегъва, като се поставя непосипаната страна върху посипаната. Равиолите се оформят като с показалеца тестото се притиска по празните места между купчините плънка. Равиолите се разрязват с назъбен нож и краищата се пресоват добре. Сваряват се в голямо количество подсолена вода за не повече от 4 минути. Равиолите се изцеждат и се сервират полети с разтопено масло и настъргано сирене.