Равиоли с песто сос

вход през zajenata.bg
Равиоли с песто сос
admin
Добавена от: admin
13867
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакетче равиоли

2 супени лъжици зехтин

2 лъжички смлян чесън

1/4 чаша разтопено масло

2 супени лъжици брашно

2 чаши прясно мляко

1 щипка сол

1 щипка черен пипер

1 1/2 чаша настърган пармезан

1 чаша песто (домашно или готово)

В голяма тенджера сложете вода с лъжичка сол да заври, пуснете вътре равиолите и варете според указанията на опаковката. Щом се сварят, отцедете добре. В тиган на умерен огън загрейте зехтина. Добавете чесъна и маслото и запържете за около 1 минута.

Разтворете брашното в млякото и добавете на струйка сместа в тигана с масло и чесън, посолете със сол и черен пипер, и оставете всичко да къкри 4 минути, като бъркате непрекъснато. Прибавете  пармезана и разбъркайте, докато се разтопи. Накрая добавете пестото, разбъркайте отново и свалете тигана от огъня.

Сложете сварените равиоли в по-дълбока чиния и ги залейте с песто-соса. Гарнирайте с малко нарязан магданоз и пресен босилек, а по желание - и с натрошени кедрови ядки.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft