7 Юни 2014
5548
Снимков материал: pixabay.com
Забравете луксозните уреди за кафе, закупуването на скъпо зърно или специални техники за смесване, защото за добрия вкус на кафето има най- важна роля водата, показа проучване на британския университет.
Дори и да използвате същата марка зърно, кафето може да има напълно различен вкус, ако се свари в различна вода, казват учените.
Какво най-много влияе на добрият вкус на кафето е относително твърда вода, която има по-голям дял на магнезиеви йони и стимулира освобождаването на аромата от зърното, пише Дейли Мейл.
Различни видове соли, които се разтварят в твърдата вода произтичат от разграждането на атомите от зърната кафе, поради което дори най-скъпото кафе не света не би било толкова вкусно, ако се приготви в мека вода
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари