Разбивам малко ориз с 3 яйца и после мятам в тиганчето - всеки път е още по-вкусно от предишния!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Разбивам малко ориз с 3 яйца и после мятам в тиганчето - всеки път е още по-вкусно от предишния!
Разбивам малко ориз с 3 яйца и после мятам в тиганчето - всеки път е още по-вкусно от предишния!
44291
Разбивам малко ориз с 3 яйца и после мятам в тиганчето - всеки път е още по-вкусно от предишния!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пухкавите и меки оризови мекички са просто ястие, което може да се приготви за закуска или следобедна закуска, а също и като допълнение към вечеря. Получават се много вкусни и  крехки оризови мекички , които може да сервирате както със солена, така и със сладка добавка. За приготвянето им ще ви трябват следните съставки:

Крехки оризови мекички

Продукти:

ориз, 200 г

захар, 1 супена лъжица

Шипка сол

вода и мляко 200 мл

яйца, 3 бр.

Приготвяне:

Смесете ориза с вода и мляко, сол и захар, варете на слаб огън до омекване.

Охладете малко кашата и разбийте в нея яйцата. С помощта на пасатор смелете масата до пълна хомогенност.

ориз с яйца

Намокрете ръцете си с вода и оформете малки „кюфтета“ от оризовата маса.

оризови мекички

Оваляйте ги в грис, галета.

Запържете в растително масло от двете страни до златисто-кафяво на слаб огън.

крехки оризови мекички

Поднесете мекичките със заквасена сметана, сладко по избор или просто поръсени с пудра захар. Много вкусни са с мед, шоколад, разтопен карамел, кленов сироп и др. Можете сами да регулирате количеството захар в сместа, само не прекалявайте, за да не започне да прегаря при пържене поради голямото количество захар.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft